Xaraya ™

Tartalomkezelő megoldás és webfejlesztési keretrendszer

Archive tartalom!

A weboldal inaktív, archivált üzemmódban működik, csökkentett funkciókkal.

Közösség

Közösségi információk

Letöltések: Xaraya és bővítmények

Időpont: 2011. Február 5. (8751 olvasás)

A letölthető fájlok között megtalálhatóak a hivatalos Xaraya kiadások csomagjai, a modul és grafika bővítmények, a nyelvi csomagok és az aktuális fejlesztési forráskód fájljai is.

A legfrissebb 1.x kiadás: 1.2.3, megjelent 2011. február 5-én.

A 2.x ágban újabb kiadások is szerepelnek.

Az aktuális legfrissebb kiadás (1.x és 2.x egyaránt) mindig a Sourceforge letöltési oldalon található meg. Három különböző csomag érhető el Windows (.zip) és Unix/Linux (.tar.gz) formátumban:

Rendszer csomag 1.x

Csak az alaprendszert és ennek működéséhez szükséges modulokat tartalmazza. Azok válasszák ezt a csomagot, akiknek mint keretrendszer szükséges a Xaraya valamilyen saját fejlesztéshez, vagy akik a modulokat egyesével utólag szeretnék letölteni.

xaraya-1.2.3-core.tar.gz
xaraya-1.2.3-core.zip

Tartalma: Azonosítási rendszer, Alap, Blokkok, Dinamikus Adatok, Telepítő, Levélküldés, Modulok, Jogosultságok, Szerepkörök és a Grafikai témák.

Alap csomag 1.x

Az alaprendszert és az általánosan használt modulokat tartalmazza. A Xaraya alapvető kipróbálásához és általános weboldalak készítéséhez javasolt ez a csomag. Természetesen további modulok a teljes csomagból vagy más forrásból bármikor hozzáadhatóak a weboldalhoz.

xaraya-1.2.3-base.tar.gz
xaraya-1.2.3-base.zip

Tartalma: Cikkek, AuthLDAP azonosítás, Automatikus hivatkozások, BBKód, Blogger API, Kategóriák, Hozzászólások, Dinamikus adatok minta, Minta modul, Hírforrások, Számlálók, HTML, Szavazás, Értékelés, Értesítés, Regisztráció, Utalók, Keresés, Ütemező, Böngésző azonosítók, Statisztikák, TinyMCE, Fordítás, Gyorstár kezelő, xarLDAP, Oldalszervező, XML-RPC kiszolgáló, XML-RPC rendszer API, XML-RPC ellenőrző API.

Teljes csomag 1.x

Tartalmaz mindent az előző két csomagból és az összes egyéb modult a Xaraya modulok forrásfából. Azoknak javasolt ez a csomag, akiknek olyan modulokra is szükségük van, amelyeket a fenti két csomag nem tartalmaz, vagy ha további modulokat szeretnének kipróbálni.

xaraya-1.2.3-full.tar.gz (15,6 Mb)
xaraya-1.2.3-full.zip (21,7 Mb)

A csomagokban rövid telepítés útmutató található az INSTALL.txt fájlban. Magyar nyelvű leírás a Kézikönyv kezdőknek című cikkben olvasható.

Részletes (angol nyelvű) útmutató a Xaraya Kézikönyv telepítési fejezetében található, amely elérhető PDF és HTML formában, illetve megtalálható a letölthető csomagok docs könyvtárában is.

A telepítés után a további modulok bármikor hozzáadhatóak a rendszerhez. A Modulok modulban kikapcsolt és eltávolított szükségtelen modulok a könyvtárból nyugodtan törölhetőek, vagy oda újakat bemásolva azok a Modulok modulban utólag is telepíthetőek.

Most, hogy ilyen sok modul van a „Teljes” csomagban, az egyszerűbb telepítési folyamat és kisebb memóriahasználat érdekében, érdemes a „Rendszer” vagy az „Alap” csomag telepítése, és a további modulok későbbi hozzáadása.

2.x verzió

Nyelvi csomagok

A legfrissebb magyar nyelvi csomag a www.xaraya.hu főoldaláról tölthető le, nem a hivatalos nyelvi csomag listából!

Az aktuális forráskód

A forráskód a GitHub-on érhető el: https://github.com/xaraya

Powered by Xaraya