Xaraya ™

Tartalomkezelő megoldás és webfejlesztési keretrendszer

Archive tartalom!

A weboldal inaktív, archivált üzemmódban működik, csökkentett funkciókkal.

Hírek

Mi lett veled Xaraya?

Időpont: 2013. December 18.

A 2.0 ág fejlesztésének beindítása után bizonyos szétforgácsolódás történt, amit aztán infrastrukturális leépítések követtek. Megszűntek a nyelvi site-ok, mivel legtöbbjük egyáltalán nem volt karban tartva, bezárt a Bugzilla. A magyar odal hosztingját átevttem, így maradhatott sokkal tovább online. Aztán 2013 szeptemberében eltűnt a www.xaraya.com is, habár egész addig ennek nyilvános bejelentésben semmi előzménye nem volt. Aztán 2014-től egy darabig volt fejlesztés a 2.0 ágon és a régi weboldal egy része is megjelent egy másik (.info) oldalon. A 2.x.x forráskód teljesen szétesve felkerült a githubra (nem működő formában).

Sajnos a magyar oldal korábban a hu.xaraya.com címen üzemelt, így minden régi link elromlott. Egyelőre meghagyjuk az oldalt a saját tulajdonú www.xaraya.hu címen.

Ígéretes új elgondolásnak ígérkezett az 1.x-es ágból már sokkal korábban levált Xarigami projekt. Aztán sajnos ehhez sem érkeztek frissítések 2014 után, majd 2020-ban a weboldal is eltűnt.

Frissítés: 2022.01.17. mivel vannak rajta weboldalaim PHP 7 kompatiblilisre varázsolom az 1.5.5 -ös Xarigamit. Frissített forráskód itt található: XarigamiND GitHub.

 

Megjelent a Xaraya 1.2.3

Időpont: 2011. Február 5.

Örömmel jelenthetjük be a Xaraya Alaprendszer 1.2.3-as változatának megjelenését.

A telepítés a szokásos módon történik, egy tömör leírás a letölthető csomagokról INSTALL.txt fájljában is megtalálható. Akik korábbi változatról frissítenek, azok az UPGRADE.txt-ben találnak segítséget.

Az 1.2.3-es változat csak apróbb fejlesztéseket tartalmaz:

Tovább (25 szó)
 

Megjelent a Xaraya 1.2.2

Időpont: 2010. December 8.

Örömmel jelenthetjük be a Xaraya Alaprendszer 1.2.2-es változatának megjelenését.

A telepítés a szokásos módon történik, egy tömör leírás a letölthető csomagok INSTALL.txt fájljában is megtalálható. Akik korábbi változatról frissítenek, azok az UPGRADE.txt-ben találnak segítséget.

Az 1.2.2-es változat csak apróbb javításokat tartalmaz:

Tovább (27 szó)
 

Megjelent a Xaraya 1.2.1

Időpont: 2010. Augusztus 16.

Örömmel jelenthetjük be a Xaraya Alaprendszer 1.2.1-es változatának megjelenését.

A telepítés a szokásos módon történik, egy tömör leírás a letölthető csomagok INSTALL.txt fájljában is megtalálható. Akik korábbi változatról frissítenek, azok az UPGRADE.txt-ben találnak segítséget.

Az 1.2.1-es változat legfőbb újdonságai:

Tovább (90 szó)
 

Xaraya.com szolgáltatások átrendezése

Időpont: 2010. Január 24.

A központi Xaraya.com szerveren futó szolgáltatások 2010. január 1-én alapos tisztogatáson estek át. Az országonkénti helyi weboldalakat, és nagyon sok (nagyrészt inaktív) levelezési listát lekapcsoltak.

Tovább (135 szó)
 

Megjelent a Xaraya 1.2

Időpont: 2010. Január 16.

Megjelent a Xaraya 1.2-es változata. Annak ellenére, hogy az 1.2 csak javításokat tartalmaz, mégis 2005 óta a legtöbb újdonságot hozó kiadás az 1.x sorozatban.

A telepítés a szokásos módon történik, egy tömör leírás a letölthető csomagok INSTALL.txt fájljában is megtalálható. Akik korábbi változatról frissítenek, azok az UPGRADE.txt-ben találnak segítséget.

Az 1.2-es alaprendszer a következő frissítéseket tartalmazza:

Tovább (218 szó)
 

Megjelent a Xaraya 2.0.0 RC1 kiadása

Időpont: 2009. November 27.

A Xaraya 2.0.0 (Jamaica) első kiadásjelölt (RC1) változata elérhető a http://sourceforge.net/projects/xaraya oldalon. A 2.0.0 ágban egyelőre nincsenek modulok, csak alaprendszer.

Tovább (216 szó)
 

Megjelent a Xaraya 2.0.0 első béta kiadása

Időpont: 2009. Július 20.

A Xaraya 2.0.0 („Jamaica”) első béta változata letölthető a Sourceforge oldalról: http://sourceforge.net/projects/xaraya/

Az új kiadás egy jelentős előrelépés a Xaraya fejlesztésében, mert az alaprendszer lényeges részeinek újratervezését és újraírását tartalmazza, természetesen számos hibajavítással és fejlesztéssel.

A telepítés folyamata a korábbi változatokhoz nagyon hasonló. A hibajelentéseket az "App - Core Jamaica" bejegyzés alatt várjuk a BugZillában: http://bugs.xaraya.com/.

Fáradhatatlan munkájukért kiemelt köszönetet érdemelnek: Marcel van der Boom, Marc Lutolf, Johnny Robeson, Rolf Meijer és Marty Vance.

Tovább (505 szó)
 

Xaraya projekt menedzsment választás 2009

Időpont: 2009. Január 14.

Hamarosan megrendezésre kerül a Xaraya Projekt Menedzsment Csoport 2009-es megválasztása, erről a xaraya.com összes regisztrált felhasználóját értesítettük.

A Projekt Menedzsment Csoport a Xaraya projekt vezetősége. Tagjainak feladata a projekt céljainak és a fejlesztés irányának meghatározása.

A választás részletes leírása a http://www.xaraya.com/index.php/news/849 címen található (angolul).

Aki szavazni szeretne, szándékát mihamarabb jelezze a xaraya-eogml@googlegroups.com e-mail címre, hogy részt vehessen a január 25-ei választáson.

A kapcsolódó fórumban várjuk az észrevételeket és javaslatokat a Xaraya jövőjével kapcsolatban.

 

Megjelent a Xaraya 1.1.5

Időpont: 2009. Január 14.

Örömmel jelenthetjük be a Xaraya Alaprendszer 1.1.5-ös változatának megjelenését, amely az 1.x sorozat legújabb karbantartási kiadása, hibajavításokkal és további új fejlesztésekkel.

A telepítéshez a felhasználói útmutatók a telepítőben lévő hivatkozásokon keresztül érhetők el. Akik korábbi változatokról frissítenek, a tudnivalókat az UPGRADE.txt fájlban és online olvashatják el, mielőtt futtatnák a frissítési szkriptet. Az új kiadás nem tartalmaz jelentős sablonfájl vagy adatbázis változásokat, és a korábbi konfigurációs fájlok is megfelelőek.

Az alaprendszer 1.1.5-ös változata a következő fontosabb fejlesztéseket tartalmazza:

Tovább (128 szó)
 
  |<   <   1   2   3   >   >|
Powered by Xaraya