Xaraya ™

Tartalomkezelő megoldás és webfejlesztési keretrendszer

Archive tartalom!

A weboldal inaktív, archivált üzemmódban működik, csökkentett funkciókkal.

Dokumentáció

Kézikönyv kezdőknek 5: Az elkészült oldal

Szerző: jojodee Időpont: 2004. Június 18.

A Xaraya telepítése utáni felületének rövid bemutatása.

Az elkészült weboldal

yoursite

Telepítés után a Xaraya_Classic grafikával jelenik meg az új weblap. Az oldalon megjelenő összes elem kinézete és elhelyezkedése tetszőlegesen módosítható. Ezt később bármikor megtehetjük, ehhez a kézikönyvhöz egyelőre maradunk az alapértelmezett megjelenésnél.

A főképernyő részei:

  • Főmenü: A képernyő bal felső sarkában található, és a weblap látogatói számára elérhető modulok listáját tartalmazza menü elemekként. A névtelen és a regisztrált felhasználók által elérhető elemeket a telepítés határozza meg, de bármikor módosítható és tovább finomítható a Jogosultságok és a Szerepkörök modulban.
  • Emlékeztető: Egy egyszerű HTML blokk, amely emlékeztet az install.php és upgrade.php fájlok letörlésére. Ezt bármikor eltávolíthatjuk a Blokkok adminisztrálásánál, illetve a beállított lejárati idő után el fog tűnni.
  • Admin menü: A példában a bal oldalon látható, a főmenü alatt. Csak a weblap adminisztrátorai számára érhető el, illetve azoknak akiket ehhez a Szerepkörhöz hozzárendelünk. Minden olyan modul amelyre adminisztrálási jogosultsággal rendelkezünk és tartalmaz is adminisztrálási lehetőségeket menü elemként megjelenik ebben a blokkban.
  • Fejléc: Az oldal tetején látható terület, amely ebben a példában a logót és a jobb oldalon pedig a szín és betűméret választót tartalmazza. Természetesen itt is tetszőleges elemeket helyezhetünk el.
  • Modulterület: Ez a képernyő fő területe, ahol az aktuális modul kimenete jelenik meg. Telepítés után az Alaprendszer modul egyszerű szövegét láthatjuk, de itt igényeink szerint bármilyen tartalmat vagy elemet elhelyezhetünk.
  • Lábléc: A képernyőfotón nem látható, de a weboldal tartalmi részei alatt megtalálható. Itt is tetszőleges elemeket helyezhetünk el.
    adminpanels
  • Oszlopok: A példában egyetlen bal oldali oszlop látható, de egy Xaraya telepítésben tetszőleges számú oszlopot helyezhetünk el vagy lehet akár oszlopok nélküli is az oldal. Tetszőleges számú blokkot jeleníthetünk meg vagy készíthetünk blokkok nélküli oldalt is. Ezekből az elrendezésekből használhatunk több különbözőt is, akár minden megjelentett oldalhoz tervezhetünk egyet! Bármi ami HTML-ben elkészíthető, használható a Xaraya oldalon sőt, ennél még több is!

Az adminpanel

A jobb oldalon látható a fő adminisztrálási menü képe.

Ez a menü a modulokat különböző csoportokra osztja, az alapértelmezett beállítás szerint a modulok típusa alapján. Láthatjuk az Általános, a Tartalmi, Felhasználók és csoportok kezelésével kapcsolatos és az Egyéb modulokat. A különböző csoportosítási lehetőségek közül az Adminpanel beállításainál választhatjuk ki az igényeinknek megfelelőt.

Előző: Telepítés
Következő: Kezdeti beállítások

Powered by Xaraya