Xaraya ™

Tartalomkezelő megoldás és webfejlesztési keretrendszer

Archive tartalom!

A weboldal inaktív, archivált üzemmódban működik, csökkentett funkciókkal.

Dokumentáció

Kézikönyv kezdőknek 2: Letölthető csomagok

Szerző: jojodee Időpont: 2004. Június 18.

Ez a cikk kifejti, hogy mik a különbségek a különböző Xaraya telepítőkészletek (Rendszer, Alap és Teljes) között, hol lehet ezeket letölteni és hogyan kell feltölteni a webiszolgálóra.

1. Letölthető csomagok?

A Xaraya három különböző csomagként tölthető le: Rendszer, Alap és Teljes csomag. Mindhárom csomag tartalmazza a Xaraya alaprendszer részeit, tehát mindenképpen elegendő az egyik csomag letöltése. A különböző csomagokban különböző mennyiségű „Bővítmény” találhatóak meg.

Az induláshoz elegendő az Alap csomag telepítése. További Bővítmények a Teljes csomagból vagy külső fejlesztőktől a későbbiekben bármikor utólag is telepíthetőek.

2. Hol lehet letölteni a csomagokat?

A legutóbbi változatok Windowsra (.zip kiterjesztésű fájlok) és Linux, BSD, Unix és OS X rendszerekre (.tar.gz kiterjesztésű fájlok) mindig megtalálhatóak a Letöltések oldalon.

3. Hová kell tenni a fájlokat a kiszolgálón?

A csomag letöltése után töltsük fel a webkiszolgálóra, amennyiben nincs még ott, és tömörítsük ki (unzip, gunzip) egy átmeneti alkönyvtárba.

A kitömörített fájlok között találhatunk egy /html nevű könyvtárat. Ez tartalmaz minden fájlt ami a Xaraya futtatásához szükséges, beleértve a fő index.php és az install.php fájlokat is.

Mozgassunk minden fájlt a /html könyvtárból a weboldal dokumentum-gyökérkönyvtárába (vagy egy tetszőleges alkönyvtárba ahol a Xarayát futtatni szeretnénk). A művelet befejezésekor a weboldal dokumentum-gyökérkönyvtárában kell találnunk az index.php és install.php fájlokat.

Előző: Rendszerigények
Következő: Telepítés előtt

Powered by Xaraya