Xaraya ™

Tartalomkezelő megoldás és webfejlesztési keretrendszer

Archive tartalom!

A weboldal inaktív, archivált üzemmódban működik, csökkentett funkciókkal.

Dokumentáció

A fordítómodul használata

Szerző: Grendel Időpont: 2004. Június 8.

A Xaraya alapértelmezett nyelve az angol. Ez a leírás a további nyelvekre történő lefordítás technikai hátterét részletezi. A dokumentum csak röviden, de lépésről lépésre mutatja be a fordítási munkát.

A fordítómodul használatáról szóló leírás a közelmúltban jelent meg a Xaraya német nyelvű levelezési listáján. [A Xaraya magyar fordításához a bevezető lépések már nem szükségesek, a fordítást egy központi helyen végezzük, összehangolt munkában, amelyhez várjuk a további részvevők jelentkezését az alább látható címen - a szerkesztő]

  1. Telepítsük és kapcsoljuk be a Fordítások modult.
  2. A Xaraya könyvárában hozzuk létre a "var/locales/hu_HU.utf-8/" könyvtárat, itt már legalább két másik nyelvi csomagot megtalálhatunk: en_US.iso-8859-1 és en_US.utf-8.
  3. Hozzunk létre egy üres, var/locales/hu_HU.utf-8/locale.xml nevű fájlt ebben a könyvtárban (Linux használatakor írjuk be: "touch locale.xml" ami egy üres fájl létrehozását eredményezi).
  4. A webkiszolgáló elérési jogait állítsuk 777-re (a PHP-nek írási jogosultságra van szüksége a nyelvi csomagokra) a "locales" és a "cache" könyvtárakon.
  5. Lépjünk be a telepített Xarayába adminisztrátorként, kattintsunk az "Alaprendszer > Beállítások" menüpontra.
  6. A "Nyelvi és területi beállítások" alatt kapcsoljuk be a "hu_HU.utf-8" nyelvet.
  7. Válasszuk ki a "hu_HU.utf-8" csomagot alapértelmezettnek, és állítsuk a többnyelvű modell beállítást "Egyes"-re.
  8. Mentsük el a beállításokat
  9. Most elkezdhetjük az alaprendszer vagy a modulok fordítását a Fordítások (Translations) modul használatával. A modulban válasszuk a hu_HU.utf-8 csomagot feldolgozott nyelvnek.
  10. Kattintsunk az alaprendszer (Core) vagy modulok (Modules) fordítására és kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat.

Ennyi.

Az eredeti szöveget írta: Marten

A német útmutató: Marco / Captn Nuss

Angol fordítás és frissítések: Grendel 19.08.2003

Powered by Xaraya