Xaraya ™

Tartalomkezelő megoldás és webfejlesztési keretrendszer

Archive tartalom!

A weboldal inaktív, archivált üzemmódban működik, csökkentett funkciókkal.

Hírek

Megjelent a Xaraya 1.1.4

Időpont: 2008. Január 5.

Örömmel jelenthetjük be a Xaraya Alaprendszer 1.1.4-es változatának megjelenését, amely az 1.x sorozat legújabb karbantartási kiadása, hibajavításokkal és további új fejlesztésekkel.

A telepítéshez és a frissítéshez felhasználói útmutatók a telepítőben lévő hivatkozásokon keresztül érhetők el. Akik korábbi változatokról frissítenek, a tudnivalókat az UPGRADE.txt fájlban és online olvashatják el, mielőtt futtatnák a frissítési szkriptet. Az új kiadás nem tartalmaz jelentős sablonfájl vagy adatbázis változásokat, és a korábbi konfigurációs fájlok is megfelelőek.

Az alaprendszer 1.1.4-es változata a következő fontosabb fejlesztéseket tartalmazza:

Tovább (104 szó)
 

Megjelent a Xaraya 1.1.2

Időpont: 2006. Augusztus 23.

Örömmel jelenthetjük be a Xaraya Alaprendszer 1.1.2-es változatának megjelenését, amely az 1.x sorozat legújabb karbantartási kiadása, hibajavításokkal és további új fejlesztésekkel.

A telepítéshez és a frissítéshez felhasználói útmutatók a telepítőben lévő hivatkozásokon keresztül érhetők el. Akik korábbi változatokról frissítenek, a tudnivalókat az UPGRADE.txt fájlban és online olvashatják el, mielőtt futtatnák a frissítési szkriptet. Az új kiadás nem tartalmaz jelentős sablonfájl vagy adatbázis változásokat, és a korábbi konfigurációs fájlok is megfelelőek.

Az alaprendszer 1.1.2-es változata a következő fontosabb fejlesztéseket tartalmazza:

Tovább (259 szó)
 

Megjelent a Xaraya 1.1

Időpont: 2006. Május 13.
xar_logo_base_120 A Xaraya Csoport örömmel jelentheti be a Xaraya Rendszer 1.1 megjelenését. Ez a kiadás egy fontos állomása az 1.x sorozatnak, amely jelentős változtatásokat és fejlesztéseket tartalmaz a korábbi változatokhoz képest.

Az „config.system.php” fájl a korábbi kiadásokhoz képest nem változott, de a grafikai témákban és a saját sablonfájlokban szükség lehet kisebb javításokra a frissítéskor. Ha engedélyezni szeretnénk a felhasználók regisztrációját az oldalon, feltétlenül telepítenünk kell az új, nem alaprendszeri Felhasználó Regisztráció modult.

Azoknak akik a Xaraya 1.1-re egy korábbi változatról frissítenek, mindenképpen szükséges hogy legalább a Xaraya 1.0 (vagy annak egy RC kiadásjelölt változata) legyen a frissítendő oldal. A változások részletei a csomagok változási naplójában és a Xaraya 1.1 frissítési útmutatóban találhatóak. Bizonyos modulok helye a letölthető csomagokban megváltozott: a Regisztráció, a xarPages Oldalszervező és a TinyMCE átkerült az Alap csomagba.

A cikk további részében az új kiadás legfontosabb újdonságai olvashatóak.

Tovább (315 szó)
 

Xaraya 1.0.2 biztonsági kiadás

Időpont: 2006. Január 18.

xar_logo_base_120A Xaraya 1.0.2 egy biztonsági és karbantartási kiadás a Xaraya 1.x-es sorozatban. Legfontosabb újdonságai az 1.0.1 változat óta felfedezett biztonsági hibák javítása és a szerepkörök biztonsági beállításainak megerősítése.

Általános fejlesztések:

Tovább (145 szó)
 

Biztonsági javítás: minden változathoz

Időpont: 2005. December 28.
Minden Xaraya felhasználónak javasolt, a „xaradodb/server.php” fájl azonali törlése a működő weboldalakról. Javasoljuk továbbá, a „xaradodb” könyvtár védelmét a közvetlen elérés ellen.
Tovább (93 szó)
 

Megjelent a Xaraya 1.0.1

Időpont: 2005. December 9.

xar_logo_base_120A Xaraya 1.0.1 az 1.0-ás változat néhány hibáját javítja, kisebb fejlesztéseket és a korábban bejelentett biztonsági javítást tartamazza. Aki még nem telepítette ezt a biztosnági foltot, annak javasoljuk az új változat azonnali telepítését.

A Xaraya 1.0.1 lényegesebb változásai:

  • A globális hibajelzési szint a config.system.php-ben állítható.
  • A sablonfájlok további egységesítése.
  • További visszatérési értékkel és referenciaként átadott változókkal kapcsolatos PHP hibák javítása.
  • Xaraya_Classic grafika sablonjainak, blokkjainak és stíluslapjának javításai.
  • A Levélküldés beállításaiban a hozzászólások alapértelmetetten kikapcsolva.
  • Fejlesztések és javítások a CSS kezelőben.
  • Postgres SQL telepítési hibajavítások.
  • Erőssebb modulparaméter ellenőrzések (bizonsági javítás).
  • Megnehezített lérehozási módok a nyelvi rendszerben (biztonsági javítás).

Köszönjük a fordítók munkáját az 1.0-ás nyelvi fájlok frissítésében, illetve köszönet mindenkinek aki bármilyen módon hozzájárult a fejlesztéshez. Az 1.0.1 további változásairól az ugrade.txt fájban, a kiadott csomagok kiadási naplójában és a forráskódfában található bővebb információ: http://mt.xaraya.com

 

Biztonsági frissítés: Xaraya könyvtárbejárási sebezhetőség

Időpont: 2005. December 1.

A Xaraya 1.0 és korábbi 1.0.0 RC kiadásait érintő biztonsági hibát fedeztek fel. A problémát a Xaraya Alaprendszer kódjában megvizsgáltuk és kijavítottuk. Minden Xaraya felhasználónak ajánlott a javítófoltok letöltése és telepítése, a lenti leírás alapján. Hamarosan elérhetővé tesszük a teljes Xaraya telepítőkészletek javított változatát is.

 

Itt a Xaraya 1.0!

Időpont: 2005. November 6.

Vége a várakozásnak. A Xaraya 1.0 Alaprendszer egy Nyílt Forrású webes alkalmazás-keretrendszer, amely PHP-ben készült és biztosítja szükséges stabilitást, teljesítményt, biztonságot és méretezhetőséget, hogy az elképzelt internetes terveit bárki valóra válthassa. Akinek webes megoldásra van szüksége, annak a Xarayára van szüksége!

Egyszerűbb, elengáns vagy fejlett vállalati megvalósításokhoz a megfelelő eszköz a Xaraya 1.0 alaprendszere és a modulfejlesztési felülete, a hurkok, az egyedi sablonkulcsszavak, a dinamikus adatok, az eseménykezelési és azonosítási beépülőmodulok. Külső modulok nagy választéka bővíti tovább a lehetőségek széles skáláját. A webes grafikusoknak a Block Layout sablonmotor biztosítja a teljes önmegvalósítás lehetőségét!

E két jellegzetesség együtt biztosítja a kinézet és a funkcionalitás igény szerinti megvalósítását, hatékonyan, hatásosan és a későbbiekben tetszőlgesen bővíthetően és formálhatóan. Ez a kiadás az 1.0 felé vezető út végét jelenti és bemutat egy biztonságos és stabil felületet amelyre a jövőben bárki építhet. Számos kisebb javítás és sablon egységesítés készült a legutóbbi kiadás óta.

Megjelent a Xaraya 1.0.0 RC4

Időpont: 2005. Október 31.

Örömmel jelenthetjük be, hogy megjelent a Xaraya 1.0.0 negyedik kiadásjelölt változata (RC4). Ez a kiadás ismét fontos hibajavításokat tartalmaz és javítja a PHP 4.4-es és 5.1-es változataival való együttműködést.

A legutóbbi kiadás óta több mint 1000 változtatás került az - ezúttal már Monotone alapú - forráskód kezelőbe. A főbb javítások a következőek:

  • További egységesítés a forráskódban és a felhasználói felületen, mind az adminisztrátori mind a felhasználói oldalakon.
  • Finomítások a Dinamikus Adatkezelésen.
  • ADODB frissítés a PHP 4.4-gyel való együttműködéshez.
  • Minden alaprendszer sablon érvényes XML formátumú.
  • Egyszerűbb mezőlista sablonok, Admin oldali felülbírálással.
  • A Mozilla naplózó frissítése az újabb Mozilla API használatához.

A további információk a kiadás változásnaplójában, illetve a forráskód online böngészésével olvashatóak:  http://mt.xaraya.com

Még mindig elkézelhető néhány PHP 4.4 vagy 5.1 inkompatibilitási probléma, legalábbis az alaprendszeren kívüli részeken, igyekszünk ezeket mindenképpen kijavítani a végleges 1.0.0 kiadása előtt. Továbbra is kérjük mindeki segítségét a hibák bejelentésében a http://bugs.xaraya.com címen. Minden eddigi résztvevőnek köszönjük a segítségét abban, hogy a Xarayát az egyik legjobban skálázható, bővíthető, biztonságos, szabadszoftver alkalamazás-fejlesztési keretrendszerré fejleszthessük.

 

Megjelent a Xaraya 1.0.0 RC3

Időpont: 2005. Július 11.

Örömmel adhatunk hírt arról, hogy megjelent a Xaraya 1.0.0 harmadik kiadásjelölt változata. A kiadás az RC2-ben megkezdett forgatókönyv összefűzéseket jelentős hibajavításokkal egészíti ki és ezzel a kiadással befejeződtek a végleges forgatókönyv összefűzések is.

A harmadik kiadásjelölt változat az RC2-höz képest több mint száz hiba javítását tartalmazza. A legfontosabb változások:

 

  • A felhasználói felület egységesítése.
  • Dinamikus Adattípusok átrendezése.
  • Javtások a Feltöltések modulban.
  • Biztonsági javítások a közelmúltban felfedezett XML-RPC hibákhoz.

Az összefűzött forgatókönyvekről további részletek a http://www.xaraya.com:15000/core.html címen találhatóak.

Ismét köszönettel tartozunk mindenkinek a közelgő 1.0 változat eléréséhez elvégzett kemény munkáért. Beleértve a Xaraya Projekt tagjait, a hibákat bejelentő felhasználókat és támogatókat, külön kiemelve az 1.0 Kiadási Menedzsereket, akik nélkül ez az RC változat nem jöhetett volna létre. Továbbra is várjuk mindenki segítségét, a visszajelzéseket, hibák felfedezését és bejelentését a http://bugs.xaraya.com címen!

 
  |<   <   1   2   3   >   >|
Powered by Xaraya